четвъртък, 25 април 2013 г.

Чорба от пресен лук



Изобилието от пресен лук на пазара, докато го има, ни дава възможност да го използваме не само за правенето на салати, а и за много други ястия. Предлагам ви рецептата за тази чорба, защото се прави много бързо, много е приятна на вкус и е много евтина.





2 връзки пресен лук
100 г сирене
1 к.ч. ориз
1 ч.ч. кисело мляко
1 с.л. олио
1 ч.л. червен пипер
няколко стръка копър

   Измитият и нарязан лук се пуска в 1,5 л вряща подсолена вода. Ври 5 минути и се прибавя оризът. В сгорещеното олио се сипва червеният пипер, сваля се от котлона, сипва се 1 черпак от бульона да се разтвори и се изсипва  обратно. Чорбата ври 15-20 мин. до готовността на ориза. Киселото мляко се разбива с копъра и се прибавя към чорбата. Поднася се с настъргано сирене.

Няма коментари:

Публикуване на коментар