За тестото:
500 г брашно
250 мл хладка вода
1 пакетче суха мая
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
2 с.л. олио
За пълнежа:
350 г спанак
350 г извара
1 яйце
100 г кашкавал
сол
черен пипер
1 с.л. сусам
Брашното се пресява, във водата се изсипва маята, захарта и 1 с.л. брашно. Престоява 10 мин. Замесва се тесто от брашното, солта и сместа с маята. Разделя се на 2 топки, поставя се в купа, покрива се с кърпа и престоява около час до удвояване на обема. Спанакът се бланшира във вряла вода за 3-4 мин., изцежда се и се нарязва на ситно. В купа се смесват с яйцето, изварата, настърганият кашкавал, сол и черен пипер на вкус. От тестото се разточват 2 кори с диаметър 30 см. Първата се поставя в намаслена и набрашнена тава или покрита с пекарска хартия. В средата се поставя топка от сместа, а около нея - пръстен.
Отгоре се поставя втората кора, а върху купчинката в средата - купичка. Прищипва се с вилица отстрани.
нарязва се на парчета около 3 см, които се обръщат настрани.
Няма коментари:
Публикуване на коментар