вторник, 1 април 2014 г.

Галети с карамелизиран лук

   Галети се наричат във Франция плоски питки. Аз правя и от тесто, което меся, но в случая ви предлагам по-лесен и по-бърз вариант.






1 опаковка бутертесто
500 г кромид лук
1 1/2 с.л. зехтин
2 ч.л. оцет
1 ч.л. захар
1/–4 ч.л. сол
1/4 ч.л. черен пипер
50 г кашкавал

  От двете кори на бутертестото с помощта на купичка или на чинийка с диаметър 12-13 см се изрязват 8 кръга (по 4 от кора).  Поставят се в 2 тави, намаслени или покрити с пекарска хартия. С помощта на нож се прави вътре по-малък кръг с 2 см, без да се срязва тестото до края. Вътрешният кръг на галетите се надупчва с вилица.
   Лукът се обелва и нарязва на шайби и в зехтина и 2-3 с.л. вода се задушава до омекване за 10 минути, като се разбърква от време на време. Прибавят се оцетът, захарта, солта и черният пипер. Готви се още 4-5 минути. Сместа се разпределя върху надупчената част на галетите,те се поръсват с настъргания кашкавал и се пекат 10-12 минути на 200 градуса.
hхh

Няма коментари:

Публикуване на коментар