четвъртък, 24 април 2014 г.

Пилешки дробчета с вино, сметана и гъби





600 г пилешки дробчета
2 с.л. олио
1 с.л. масло
2 глави кромид лук
300 г гъби
3 скилидки чесън
1 с.л. брашно
300 мл бяло вино
1/2 кубче пилешки бульон "Маги", разтворен в 300 мл гореща вода
1/2 с.л. риган
щипка индийско орехче
1 с.л. горчица
100 г заквасена сметана
сол
черен пипер


   Дробчетата се почистват, варят се в подсолена вода и се нарязват. Запържват се в олиото до готовност и се изваждат. Прибавя се маслото, температурата се намалява и се сипва нарязаният лук за 5 минути, а после - нарязаните гъби и счуканият чесън за още 5 минути. Поръсва се с брашното, разбърква се. Бавно се наливат виното и бульонът, като се бърка непрекъснато. Прибавят се риганът и индийското орехче, а след 2-3 минути - горчицата и сметаната. Връщат се изпържените дробчета, овкусява се със сол и черен пипер и след 3-4 минути ястието се сваля от огъня.

Няма коментари:

Публикуване на коментар