четвъртък, 3 април 2014 г.

Гризини





80 г масло
2 ч.ч. брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. самардала или шарена сол
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.ч. студена вода

   В купа се пресява брашното, прибавя се маслото - студено на трохи, бакпулверът солта и студената вода. Замесва се тесто, което почива 30 минути в хладилник, увито в свежо фолио. Разделя се на 2 топки, които се разточват на тънки правоъгълни кори, нарязват се на тънки ленти, които се усукват като спирали. Поставят се в 2 намаслени или покрити с пекарска хартия тави и се пекат на 200 градуса 10-15 минути. Могат да се използват вместо прибори с разядки и пастети - на снимката пастет от авокадо и крема сирене.

Няма коментари:

Публикуване на коментар