80 г масло
2 ч.ч. брашно
2 ч.ч. брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. самардала или шарена сол
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.ч. студена вода
В купа се пресява брашното, прибавя се маслото - студено на трохи,
бакпулверът солта и студената вода. Замесва се тесто, което почива 30
минути в хладилник, увито в свежо фолио. Разделя се на 2 топки, които се
разточват на тънки правоъгълни кори, нарязват се на тънки ленти, които
се усукват като спирали. Поставят се в 2 намаслени или покрити с
пекарска хартия тави и се пекат на 200 градуса 10-15 минути. Могат да се
използват вместо прибори с разядки и пастети - на снимката пастет от
авокадо и крема сирене.
Няма коментари:
Публикуване на коментар