500 г кайма
1 по-голяма глава карфиол
1 ч.ч. прясно мляко
1 глава кромид лук
2 яйца
2 с.л. настърган кашкавал
50 г масло
5-6 с.л. галета
черен пипер
сол
1 ч.ч. кисело мляко
Карфиолът се разделя на цветчета и се сварява 15 мин. в подсолена
вода. Каймата се смесва с млякото, яйцето, 4 с.л. галета, ситно
нарязания лук, сол и черен пипер. Карфиолът се отцежда и се разбърква
със сместа с каймата. Всичко се изсипва в намазнена и поръсена с галета
тава. Пече се 30 мин. в предварително загрята фурна. Яйцето се
разбива с киселото мляко, изсипва се отгоре и се допича 10-ина мин.
Няма коментари:
Публикуване на коментар