вторник, 15 април 2014 г.

Мусака с карфиол






500 г кайма
1 по-голяма глава карфиол
1 ч.ч. прясно мляко
1 глава кромид лук
2 яйца
2 с.л. настърган кашкавал
50 г масло
5-6 с.л. галета
черен пипер
сол
1 ч.ч. кисело мляко

  Карфиолът се разделя на цветчета и се сварява 15 мин. в подсолена вода. Каймата се смесва с млякото, яйцето, 4 с.л. галета, ситно нарязания лук, сол и черен пипер. Карфиолът се отцежда и се разбърква със сместа с каймата. Всичко се изсипва в намазнена и поръсена с галета тава. Пече се 30 мин. в предварително загрята фурна. Яйцето се разбива с киселото мляко, изсипва се отгоре и се допича 10-ина мин. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар