петък, 11 април 2014 г.

Бананов крем с карамелизирани овесени ядки





1 кофичка гъсто кисело мляко или изцедено
2 банана
1 ванилия
50 г шоколад
6 с.л. овесени ядки
4 с.л. захар

   Бананите се обелват, намачкват и пюрират. Смесват се с киселото мляко и ванилията, прибавя се и малко захар на вкус. В тиган се изсипват овесените ядки и захарта да се карамелизират при непрекъснато разбъркване. Шоколадът се настъргва. В чашки се слага по малко от шоколада, отгоре -млечно-банановата смес, малко от карамелизираните ядки, отново смес, настърган шоколад, карамелизирани ядки. Чашките се поставят в хладилник за половин час.

Няма коментари:

Публикуване на коментар