500 г сварено телешко шкембе
250 г печурки
200 г кашкавал
1 к.ч. доматено пюре
70 г краве масло
1 ч.л. сол
1 глава чесън
1 ч.л. босилек
1 ч.л. риган
зехтин
Шкембето и гъбите са нарязват на парчета, а чесънът се наситнява. Дъното на тава се намазва със зехтин и се редят пластове шкембе и гъби. Поръсват се подправките, чесънът, полива се с доматеното пюре. Поставят се парченца масло и се пече на 180 градуса, докато изври течността на пюрето. Наръсва се с настъргания кашкавал и се доизпича.
Вале, това някакво готово шкембе ли е? Ако да - каква марка и откъде е? Че само като си помисля да варя шкембе .... колкото и да го обичам, не ми се вари
ОтговорИзтриванеПепи, готово сварено, необходимо е само 10 мин. да се вари, от един обикновен месарски магазин го купувам и много съм доволна - за 10 мин. става готова шкембе чорба.
Изтриване