8 кори за баница (фино точени)
80 г краве масло
40 г кашкавал
1 голяма глава лук
250 г сирене
4 домата
3–4 стръка босилек
8-10 маслини
Маслото се разтопява, сиренето и кашкавалът се настъргват. В тава с хартия за печене се поставя първата кора, намазва се с разтопено масло и после се поръсва с настърганото сирене и кашкавал. След това се поставя друга кора и процедурата се повтаря, докато корите свършат. Лукът и доматите се нарязват на тънки шайби. Върху корите се поставя лукът, после се поръсва с кашкавал и сирене и накрая се подреждат доматите и нарязаните маслини. Баницата-пица се пече за 30 минути в загрята на 200 градуса фурна. Когато стане готова, се поръсва с накъсани листа босилек.
Няма коментари:
Публикуване на коментар