вторник, 18 февруари 2014 г.

Пица с готови кори




8 кори за баница (фино точени)
80 г краве масло
40 г кашкавал
1 голяма глава лук
250 г сирене
4  домата
3–4 стръка босилек
8-10 маслини

   Маслото се разтопява,  сиренето и кашкавалът се настъргват.  В тава с хартия за печене се поставя първата кора, намазва се с разтопено масло и после се поръсва с настърганото сирене и кашкавал. След това се поставя друга кора и процедурата се повтаря, докато корите свършат.   Лукът и доматите се нарязват на тънки шайби.  Върху корите се поставя лукът, после се поръсва с кашкавал и сирене и накрая се подреждат доматите и нарязаните маслини.  Баницата-пица се пече за 30 минути в загрята на 200 градуса фурна. Когато стане готова, се поръсва с накъсани листа босилек.

Няма коментари:

Публикуване на коментар