1 ч.ч. брашно
2 яйца
3/4 ч.ч. захар
1 бакпулвер
125 г масло или маргарин
щипка сол
1 ч.л. канела
2 с.л. маково семе
2 ябълки
8 с.л. прясно мляко
2 с.л. коняк
Продуктите трябва да престоят поне половин час на стайна температура. Разбиват се яйцата, прясното мляко, добавят се захарта, после маслото, пресетите брашно и бакпулвер, щипката сол, конякът, канелата и маковото семе. В намазнена тавичка или във форма с падащи стени се изсипва сместа.
Ябълките се обелват и нарязват на 4 парчета, почистват се от семките и се нарязват на тънки филийки. Поставят се в сместа и сладкишът се пече 45 мин. на 180 градуса. Десетина минути преди края може да се постави фолио отгоре да не загори.
Няма коментари:
Публикуване на коментар