четвъртък, 27 февруари 2014 г.

Мързеливи лозови сарми - 2

  Когато нямате време или не ви се завиват мънички сармички, или някой от домашните иска да му ги развивате, като ги поднасяте, това е чудесен вариант.



500 г кайма
1 чаена чаша ориз
3-4 супени лъжици олио
1 глава кромид лук
1 домат или 1 с.л. доматено пюре
1/2 връзка магданоз
1 ч.л. червен пипер
сол и млян черен пипер на вкус
1 буркан стрилизирани лозови листа или 30-ина пресни
 
    Съдържанието на буркана с лозови листа се сипва заедно с течността плюс 2 ч.ч. вода и малко сол в тенджера и врят 10-ина минути. Листата се изцеждат и нарязват. През това време   оризът леко се запържва в олиото, ситно нарязаният лук и каймата се добавят към него, а след 10-ина минути - и доматеното пюре, подправките и  вместо вода се изсипва тази от врелите листа. В тавичка се изсипва сместа, нарязаните лозови листа, всичко се разбърква  и се пече 15-20 минути. Може да се поднесат с кисело мляко.


Няма коментари:

Публикуване на коментар