събота, 8 февруари 2014 г.

Полезни съвети за здравето и външния вид


                               Народна медицина при малокръвие 


   При малокръвие трябва да се следват съветите на народната медицина, които много помагат и са проверени през годините. Добре е да се посъветвате с лекар, преди да пристъпите към самостоятелно лечение на малокръвие с народни средства.

   Едно от най-старите народни средства при малокръвие цели повишаването на хемоглобина. За целта се използват  железни пирони. Те се измиват много добре, слагат се в емайлирана тенджера и се кипват. Тази вода се излива, а пироните се слагат в стъклена или емайлирана съдинка и се заливат с вряла вода. Оставят се за 12 часа и след това водата се ползва за пиене.

   Пироните в комбинация с ябълки помагат при малокръвие. Четири пирона се измиват добре с вряла вода, забиват се в една ябълка и се оставят за 12 часа. След като се извадят, ябълката се изяжда веднага. Яде се по една ябълка всеки ден в продължение на месец.

   Моркови помагат много при малокръвие. Сутрин на гладно се изяждат 100 грама настъргани моркови със зехтин. Може да се изяде и нарязан на ситно морков, гарниран с малко сметана.

   При малокръвие се правят сокове от червено цвекло и черна ряпа. Смесват се една част червено цвекло, една част черна ряпа и една част морков. Соковете се изстискват и се пият по две супени лъжици дневно в продължение на три месеца.

   Коприва също помага при малокръвие. Една супена лъжица листа от коприва се залива с две чаени чаши вряла вода, оставя се за половин час и се пие по един литър дневно.

При малокръвие помага следната рецепта от билки: смесват се една част листа от бреза с една част листа от коприва. Две супени лъжици от тази смес се заливат с чаша и половина вряла вода и се оставят един час. Прецежда се и се добавят 50 милилитра сок от червено цвекло. Пие се три седмици по три пъти дневно 20 минути преди хранене.

Сварената елда с мед е вкусно средство от малокръвие. Консумира се сутрин като закуска. За да се справите с малокръвието, използвайте и друга народна рецепта с елда: 100 грама елда се смилат и този прах се пие по 1 супена лъжица 3 пъти дневно преди хранене. Пие се с вода.

Няма коментари:

Публикуване на коментар