неделя, 21 септември 2014 г.

Салата от тиквички




4 тиквички
1 с.л мед
сокът на половин лимон
2 с.л. нарязан копър
2 с.л. нарязан магданоз
4 скилидки чесън
сол
2 с.л. зехтин/олио
   Тиквичките се обелват, нарязват на парчета и се сипват във вряща подсолена вода. Врят 8-10 минути - трябва да останат леко хрупкави. Отцеждат се и се пускат в купа със студена вода. Приготвя се марината от лимоновия сок, меда, пресования и настърган чесън, копъра и магданоза, зехтина  и сол на вкус. Тиквичките се отцеждат и смесват добре с маринатата. Трябва да престоят в хладилник 12 часа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар