сряда, 10 септември 2014 г.
Полезни съвети в кухнята
Какво трябва да знаем, когато разбиваме сметана
1. Сметаната трябва да бъде с висока масленост - 30% и повече (тази с 10% и 20% е прекалено течна и не се разбива добре).
2. Сметаната да бъде студена. Топлата или замръзнала при разбиването се превръща в суроватка и мазнина и процесът е необратим.
3. По време на разбиването увеличавайте скоростта постепенно, а в края - обратното.
4. Често се спори по въпроса дали сметаната да се разбива с миксер или с тел за разбиване на яйца. Всъщност разликата не е голяма, важното е да не се доверявате на блендера за целта.
5. Ако трябва да подсладите сметаната, по-добре използвайте пудра захар вместо кристална. Освен това тя се слага към края на процеса. Ако я прибавите в началото, има вероятност сметаната да не се разбие, както трябва.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар