сряда, 10 септември 2014 г.

Полезни съвети в кухнята


Какво трябва да знаем, когато разбиваме сметана


1. Сметаната трябва да бъде с висока масленост - 30% и повече (тази с 10% и 20% е прекалено течна и не се разбива добре).

2. Сметаната да бъде студена. Топлата или замръзнала при разбиването се превръща в суроватка и мазнина и процесът е необратим.

3. По време на разбиването увеличавайте скоростта постепенно, а в края - обратното.

4. Често се спори по въпроса дали сметаната да се разбива с миксер или с тел за разбиване на яйца. Всъщност разликата не е голяма, важното е да не се доверявате на блендера за целта.

5. Ако трябва да подсладите сметаната, по-добре използвайте пудра захар вместо кристална. Освен това тя се слага към края на процеса. Ако я прибавите в началото, има вероятност сметаната да не се разбие, както трябва.

Няма коментари:

Публикуване на коментар