500 г готови ньоки полуфабрикат
250 г печурки
200 г готварска сметана
3 скилидки чесън
200 г пилешки бульон
сол
черен пипер
зехтин
Ньоките се пускат в тенджера с 2 л вряща подсолена вода и се
варят, докато изплуват на повърхността. Изваждат се с решетеста лъжица и
се слагат в чиниите за сервиране. В тиган се запържват в зехтина
нарязаният чесън за 30 секунди, прибавят се нарязаните на парчета гъби и
се бърка до омекването им. Сипват се сметаната и пилешкия бульон и се
овкусява със сол и черен пипер. след 10-ина мин. с този сос се заливат
ньоките. Може по желание да се поръсят с настърган пармезан или
кашкавал.
Няма коментари:
Публикуване на коментар