вторник, 16 септември 2014 г.

Пълнени домати по провансалски







8 големи домата
3 с.л. олио
1 малка глава кромид лук
2 скилидки чесън
100 г пресни гъби
100г кашкавал
1 филия сух бял хляб
сол
черен пипер

 На доматите им се изрязват капачета и се издълбават. В олиото се задушават нарязаните на ситно лук, чесън и гъби, След няколко минути се прибавя нарязаната вътрешност на доматите. Овкусява се със сол и черен пипер. Сместа ври още 5 минути. Към нея се прибавя натрошената филия хляб, разбърква се и с тази плънка се пълнят издълбаните домати. Поръсват се с настъргания кашкавал и с малко мазнина и се пекат 15-20 мин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар