сряда, 24 септември 2014 г.
Полезни съвети в кухнята
Приготвяне и работа с тесто и тестени продукти
1. За да се получи по леко и пръхкаво тесто, брашното преди замесване се пресява.
2. Когато се замесва тесто с мас, за да се отстрани миризмата й, се прибавят 1-2 супени лъжици лимонов сок.
3. Когато се работи с тесто, замесено с мая, ръцете се намазват с разтопено масло или с растително масло, за да не полепва тестото по тях.
4. Тестото ще втасва по-бързо, ако в него се намушкат няколко тръбести макарона.
6. Меко тесто се разточва по-лесно, ако се покрие с пергаментова хартия и се изтънява с дебела затоплена точилка или с бутилка, пълна с топла вода.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар