понеделник, 6 януари 2014 г.

Печен праз със сирене






5-6 стръка праз
2 домата или 3/4 ч.ч. доматен сок
250 г сирене
3 яйца
1 ч.л. червен пипер
3 с.л. олио
2 лютиви чушлета (по желание)


  Празът се нарязва на ситно и се поставя в тавичка заедно с малко сол, 2-3 с.л. олио и 1 ч.ч. вода. Пече се 15-20 минути до омекването на праза. Отгоре се поставят нарязаните на ситно домати или доматения сок, а върху тях - натрошеното сирене. Лютивите чушлета се поставят цели вътре, ако се използват. Пече се още 10-ина минути, а после се залива с разбитите с 2-3 с.л. вода или кисело мляко яйца, поръсва се с червения пипер и се допича до стягането на яйцата.

2 коментара: