петък, 10 януари 2014 г.

Кюфтенца по овчарски








500 г кайма
1 гл. кромид лук
2 филии сух хляб
1 яйце
чубрица
сол
3-4 с.л. олио

заливка:
2 яйца
1 кофичка кисело мляко
4-5 скилидки чесън (пресовани)
сол, черен пипер

  Каймата, настърганият лук, натопеният във вода и изстискан хляб, яйцето, чубрица и сол на вкус се омесват и се оформят малки кюфтенца, които се изпържват до полуготовност в олиото. Поставят се в тавичка, заливат се с разбърканите кисело мляко, яйца, чесън и сол.  Отголе се поръсма мазнината от пърженето. Пекат се 10-15 мин., докато заливката стегне.

Няма коментари:

Публикуване на коментар