понеделник, 27 януари 2014 г.

Полезни съвети в кухнята




Как да работите с бутертесто


1. Купувайте само силно замразено тесто.

2. Преди употреба размразете тестото. Работете с меко, но студено тесто.

3. Не размразявайте бутертестото на принудителна топлина или в микровълнова печка. Най-добре е да го извадите от фризера вечерта и да го оставите в хладилника цяла нощ.

4. Режете бутертестото с много остър нож.

5. Не мачкайте бутертестото, не го месете, не го разточвайте и не го дърпайте с ръце. Ръсете предварително с брашно повърхността, върху която го разстилате.

6. Печете изделията от бутертесто в предварително загрята фурна на 200-220 градуса. Слагайте тавата във фурната единствено ако сте сигурни, че тази температура е достигната. Тя трябва да се запази до края на печенето.

7. Старайте се да ползвате колкото се може по-малко воднисти плънки, когато ги влагате в бутертесто. Намажете предварително с вода мястото за залепване и след това притиснете с ръка, за да не изтича пълнежът при печене.

8. Когато работите с бутертесто, не е необходимо да ползвате мазнина.

9. Намазвайте изделията от бутертесто с разбито яйце отгоре преди печене, за да добият красив и апетитен златист цвят.

Няма коментари:

Публикуване на коментар