неделя, 26 януари 2014 г.

Пикантни свински ребърца с мед и лимон




1 кг свински ребра
3 скилидки чесън (пресовани)
1 ч.л. червен пипер
1/4 ч.л. черен пипер
2 с.л. соев сос
4 с.л. зехтин или олио
сол

  За намазване:
настърганата кора и сокът на 1 портокал 
настърганата кора и сокът на 1 лимон
2 с.л. мед


  Продуктите без тези за намазване се смесват и се заливат поставените в тавичка ребра. Покрива се с фолио и се пекат 20 мин. на 180 градуса. Фолиото се маха и ребрата се намазват със смесените настъргани кори и сок от портокал и лимон и меда. Пекат се още 30 мин., като периодично се поливат със сока.

Няма коментари:

Публикуване на коментар