700 г пилешко месо
1 глава кромид лук
1 морков
2 с.л. брашно
1 кубче пилешки бульон
1 яйце
200 г кисело мляко
100 г топено сирене
сол
черен пипер
1/2 ч.л. чубрица
3 с.л. олио
Месото (на порции, на снимката - само долни бутчета) се сварява за 20-ина минути заедно с обеления лук, нарязан на 4 парчeта, моркова, разполовен, пилешкия бульон в 1 л вода. Изважда се, изваждат се и лукът, и морковът. В тиган се загрява олиото, прибавя се брашното, бърка се, след 1 мин. се разрежда с бульона с черпак на малки порции. Слага се и топеното сирене на парченца и се бърка до разтопяването му. Прибавят се разбитото с киселото мляко яйце, овкусява се със сол, черен пипер и чубрица, след няколко минути разбъркване съдът се маха от котлона и със сместа се заливат разпределените в чинии порции месо.
Няма коментари:
Публикуване на коментар