неделя, 20 октомври 2013 г.

Свинско със сос от топено сирене и орехи



700-800 г свинско месо
100 г топено сирене
125 мл сметана
1 глава лук
50 г орехи
сол и черен пипер на вкус
3 с.л. олио


   Месото се нарязва на пържоли, които се  начукват и се подправят със сол и черен пипер.  Запържват двустранно в загрятото олио на силен огън и се изваждат. Орехите се запържват в сух тиган. Нарязаният на ситно лук се запържва в малко олио до златисто, прибавя се сметаната и се разбърква. Прибавят се настърганото сирене и орехите. Добавя се месото, покрива се с капак и се оставя да се задушава 10-15 минути, като се разбърква от време на време.

Няма коментари:

Публикуване на коментар