неделя, 7 юли 2013 г.

Кайсиево парфе






1 пакетче маслени бисквити
1 ч.ч. бяло вино
1 ч.ч. пасирани кайсии
1 ч.ч. захар
1 1/2 пакетче желатин
200 г сладкарска сметана
5-6 кайсии
1 с.л. филирани бадеми ( може и без тях)



  Захарта се сипва във виното и при непрекъснато бъркане се загрява, докато  се разтвори. Съдът се маха от котлона, добавят се пасираните кайсии и разтвореният в малко вода и разтопен на водна баня желатин. Сметаната се разбива, част от нея се оставя за украса, а останалата се прибавя към желиращата кайсиева смес. Бисквитите се подреждат в тавичка или в тортена форма с падащи стени. Заливат се с крема. Когато кремът леко се желира, се украсява с остатъка от сметаната, резенчета от кайсии и филирани бадеми.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар