вторник, 2 юли 2013 г.
Полезни съвети в кухнята
Пресните картофи ще обелите по-лесно, ако ги натопите за 10 мин. в солена вода.
Картофите се варят в плътно захлупена тенджера, на слаб огън в малко вода или на пара.
Преди пържене подсушете нарязаните картофи или ги оваляйте в малко брашно. Мазнината трябва да е добре сгорещена и да покрива картофите.
Обелените картофи потъмняват на въздуха, а във водата бързо губят нишестето и витамините си. Ако все пак се налага да ги запазите за 3-4 ч., сложете ги в найлонова торбичка, завържете я добре и я поставете в хладилника.
Водата, в която са врели картофи, би могла да послужи за измиване на много замърсени керамични плочки.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар