вторник, 2 юли 2013 г.

Полезни съвети в кухнята



   Пресните картофи ще обелите по-лесно, ако ги натопите за 10 мин. в солена вода.


  Картофите се варят в плътно захлупена тенджера, на слаб огън в малко вода или на пара.



   Преди пържене подсушете нарязаните картофи или ги оваляйте в малко брашно. Мазнината трябва да е добре сгорещена и да покрива картофите.


  Обелените картофи потъмняват на въздуха, а във водата бързо губят нишестето и витамините си. Ако все пак се налага да ги запазите за 3-4 ч., сложете ги в найлонова торбичка, завържете я добре и я поставете в хладилника.


  Водата, в която са врели картофи, би могла да послужи за измиване на много замърсени керамични плочки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар