4 нектарини/праскови
3 яйца
1 ч.ч. и 1 к.ч. захар
1 1/2 ч.ч. брашно
1 пакетче ванилия
70 г масло
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода
В купа се разбъркват яйцата, прибавя се 1 ч.ч. захар, разбива се добре и се добавят киселото мляко, в което е угасена содата, брашното и ванилията.
Тавичката, в която ще се пече сладкишът, се поставя на загрят котлон и вътре се карамелизира 1 к.ч. захар, добавя се и маслото, разбърква се. Съдът се отдръпва и се нареждат нарязаните на филийки нектарини (праскови), отгоре се изсипва горната смес. Пече се на 200 градуса 20-ина минути. Като изстине, се обръща в подходяща чиния. Залива се с карамелен сок, получен от останалия карамел в тавичката, загрят с 1 ч.ч. вода.
Прекрасен е и толкова сочен,Валентина!Поздравления и за книгата!
ОтговорИзтриванеРоси, благодаря!
ОтговорИзтриване