неделя, 14 юли 2013 г.

Пълнени питки от готово тесто






За 12 питки:


1 кг готово тесто
2 кренвирша
200 г кашкавал
20 маслини
2 с.л. кетчуп (доматено пюре)
1 ч.л. чубрица
2 с.л. зехтин
1 жълтък
1 с.л. маково семе



     Тестото се разделя на 12 топки и всяка се разточва или разтегля на кръг с диаметър около 10 см. Кренвиршът, кашкавалът и маслините се нарязват на ситно и се смесват с кетчупа, зехтина и чубрицата. От плънката се слага по 1 пълна супена лъжица в средата на всеки кръг и тестото се покрива отгоре. Получените питки се обръщат  и поставят в намазнена и набрашнена тавичка. Намазват се с жълтъка и се поръсват с маковото семе. Оставят се да втасат 30 минути. Пекат се в загрята фурна на 200 градуса около 20 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар