вторник, 16 юли 2013 г.
Полезни съвети в кухнята
Как се съхраняват магданоз и копър
За да се запазят ароматът и полезните свойства на копъра и магданоза по-дълго време, може да ги съхраните, като:
- ги потопите в буркан или чаша с вода, като сменяте водата и махате пожълтелите листенца;
- ги измиете, нарежете и поставите в найлонови пликове, без да ги тъпчете, във фризера;
- ги измиете и нарежете на ситно. Напълнете с нарязаните зелени подправки форма за лед и я покрийте с малко вода. След като се замразят, извадете кубчетата нарязана зеленина и ги сложете в кутия за съхранение във фризер. При нужда пускайте необходимото количество кубчета в ястията. Можете да ги добавяте и в салати, но предварително трябва да ги размразите;
- ги измиете, увиете ги във вестник и сложите вестника в найлонов плик.
Поставете този пакет в най-долната част на хладилника;
- ги поставите в зехтин. Зелените подправки се измиват, нарязват се на ситно и се слагат в буркани. Заливат се със зехтин така, че да са покрити изцяло с мазнината и отгоре да остава още 1 пръст мазнина. Бурканите се съхраняват на тъмно и хладно.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар