сряда, 12 юни 2013 г.

Вишнев пай

Заради този пай всяка година си замразявам във фризера 10-ина пакетчета вишни без костилки. Невероятно вкусен и ароматен е!






25-30 вишни
1 яйце
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. кисело мляко
2 ч. ч. брашно
1 бакпулвер
1/2 ч.л. сода
1/3 ч.ч. олио
1 ванилия


  Всички продукти без вишните се разбъркват и изсипват в намаслена тавичка. Вишните, на които са махнати костилките, се овалват в галета и подреждат върху сместа. Пече се на 200 градуса.

2 коментара:

  1. Вале, направих пая с едни изостанали в хладилника черешки.Липсва киселичкия вкус на вишните, но стана хубав.Много лесно тесто...за работещи момичета.
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Вили! Правила съм го и с други плодове, но фаворитът ми е с вишни.

      Изтриване