300 г ягоди
300 г сладкарска сметана
1-2 с.л. мед
1/4 ч.л. канела
пресни листа от мента за украса
Сметаната се разбива с миксер да удвои обема си. Добавят се 1 с.л. мед и канелата, разбърква се, ако е необходимо според вашия вкус, защото сметаната е сладка, се добавя втора лъжица мед.
Ягодите се нарязват на парченца, а няколко - на филийки (за украса) и една част от тях се поставят на дъното на чашки. Другата част се разбърква с половината сметана и се поставя върху плодовете. Отгоре се поставя останалата част от сметаната. Кремовете се украсяват с филийките ягоди и с листенца босилек. Поставят се в хладилник за половин час.
Вариант 2
1 кофичка кисело мляко
1 голяма кофичка заквасена сметана
6 с.л. захар
300 г ягоди
Сметаната и киселото мляко се разбъркват със захарта. Няколко ягоди се нарязват на резени и с тях се облепят чашите. Останалите ягоди се нарязват на парченца и се прибавят към сместа. Чашите се пълнят и поставят в хладилник.
Няма коментари:
Публикуване на коментар