сряда, 5 юни 2013 г.

Фритата (дебел омлет) с тиквички






2 тиквички
4 яйца
1 глава кромид лук
4 скилидки чесън
1/2 ч.л. босилек
1/4 ч.л. риган
50 г кашкавал/сирене
2 с.л. олио
сол
черен пипер


    В тиган с олиото се задушават нарязаните лук и чесън за няколко минути, прибавят се нарязаните на кубчета тиквички и се задушават 5 минути под капак. В купа се разбиват яйцата, прибавят се подправките, настърганият кашкавал (сирене) и сол на вкус. Задушените зеленчуци се махат от тигана, оставят се да се охладят няколко минути, изсипват се в купата с яйцата и се разбъркват. Сместа се изсипва в намазнен тиган и се оставя на среден огън 7-8 минути  под капак. Запича се още 5 минути във фурна само на горен реотан (при леко отворена вратичка на фурната).

Няма коментари:

Публикуване на коментар