Ако нямате готови кори за лазаня или не ви се приготвят вкъщи (трудоемко е), предлагам този вариант.
500 г макарони
500 г кайма
1 глава кромид лук
200 г доматен сок
1 л прясно мляко
2 с.л. брашно
1/2 ч.л. индийско орехче
200 г кашкавал
сол
1/2 ч.л. черен пипер
1/2 ч.л. чубрица
2 с.л. олио
100 г масло
  
 Макароните се варят в подсолена вода, като се оставят леко недоварени. 
Изцеждат се и в друг съд се запържват за 1-2 мин. в половината масло.
  
 Нарязаният лук се задушава в олиото, добавят се каймата, доматеният 
сок, сол на вкус, черният пипер и чубрицата. Сместа ври почти до 
изпаряването на водата.
   В отделен съд в разтопеното останало масло
 се прави сос Бешамел - запържва се брашното, добавя се млякото, малко 
сол, индийското орехче и 100 г настърган кашкавал.
   В намаслена
 тавичка се изсипват макароните, отгоре - сместа от каймата, върху нея -
 50 г настърган кашкавал, отгоре - сосът Бешамел, накрая - останалият 
настърган кашкавал. Пече се в загрята фурна 40 минути на 200 градуса.

 
Няма коментари:
Публикуване на коментар