понеделник, 17 юни 2013 г.

Лазаня с макарони

Ако нямате готови кори за лазаня или не ви се приготвят вкъщи (трудоемко е), предлагам този вариант.



500 г макарони
500 г кайма
1 глава кромид лук
200 г доматен сок
1 л прясно мляко
2 с.л. брашно
1/2 ч.л. индийско орехче
200 г кашкавал
сол
1/2 ч.л. черен пипер
1/2 ч.л. чубрица
2 с.л. олио
100 г масло


   Макароните се варят в подсолена вода, като се оставят леко недоварени. Изцеждат се и в друг съд се запържват за 1-2 мин. в половината масло.
   Нарязаният лук се задушава в олиото, добавят се каймата, доматеният сок, сол на вкус, черният пипер и чубрицата. Сместа ври почти до изпаряването на водата.
   В отделен съд в разтопеното останало масло се прави сос Бешамел - запържва се брашното, добавя се млякото, малко сол, индийското орехче и 100 г настърган кашкавал.

   В намаслена тавичка се изсипват макароните, отгоре - сместа от каймата, върху нея - 50 г настърган кашкавал, отгоре - сосът Бешамел, накрая - останалият настърган кашкавал. Пече се в загрята фурна 40 минути на 200 градуса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар