Тези френски сандвичи със 100-годишна история стават и за закуска, и за вечеря, поднесена със салата, като могат да се полеят със сос бешамел и леко да се запекат. Могат да се направят и в тостер, но аз предпочитам този вариант, защото в тостера стават по-сбити, а тук "дишат" и са по-пухкави.
За 4 сандвича:
8 филии хляб
8 филийки топено сирене за сандвичи
4 тънки филийки шунка
50 г краве масло
На 8-те филийки хляб се поставят 8-те филийки топено сирене за сандвичи. Върху четири от филийките се поставят парчетата шунка. Останалите 4 филийки със сиренето се похлупват върху тях. Горните филийки се намазват с половината масло. В тиган с останалото масло се поставят сандвичите с ненамазаната с масло страна, след 1-2 минути се обръщат.
"Крок мадам" се правят по същия начин - разликата е, че отгоре се поставя по едно яйце на очи.
Няма коментари:
Публикуване на коментар