понеделник, 11 ноември 2013 г.
Фритата (дебел омлет) с броколи и колбас
300 г броколи
2 глави лук
4 скилидки чесън
150 г кренвирши или колбас
100 мл кисело мляко
100 г кашкавал
3 яйца
олио
сол и черен пипер
Броколите се накъсват на розички и се варят в подсолена вода 5 минути, после се изваждат и поставят в студена вода и след това се изцеждат. В загрята мазнина в тиган се запържват нарязаните лук и чесън, като омекнат, се прибавя нарязаният на парчета колбас да се поизпържи. Отгоре се нареждат броколите. Яйцата се разбиват, прибавят се млякото, настърганият кашкавал, сол и черен пипер на вкус. С тази смес се заливат броколите и се оставят на котлона 4-5 минути под капак. Запича се още 3-4 минути във фурна само на горен реотан.
Ястието може да се приготви и без колбаса.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар