петък, 15 ноември 2013 г.

Пъстро руло от кайма





500 г кайма
3 яйца
1 глава кромид лук
2 филии хляб
1 пакет микс от замразени зеленчуци (грах, моркови, царевица)
100 г шпеков салам ( може и без него, но вкусът е друг)
2-3 кисeли краставички
черен пипер
сол
2 с.л. олио
2 с.л. галета

5-6 картофа
50 г масло
сол
черен пипер
1 ч.ч. вода



   Каймата се замесва с 1 яйце, настъргания лук, филиите хляб (натопени в мляко или вода и изстискани), черен пипер и малко сол. Миксът от зеленчуци се задушава 5-10 мин. в 2 с.л. олио, двете яйца се сваряват и нарязват на кубчета, краставичките се нарязват също на кубчета. В каймата се прибавят изстиналите задушените зеленчуци, яйцата, краставичките, запърженият на кубчета салам.  Хубаво се обърква всичко и се поставя в средата на намаслена тавичка, оформя се като руло, поръсва се с галетата и малко олио. От двете му страни се поставят нарязаните на филийки картофи, объркани с олио, черен пипер,  сол и 1 ч.ч. вода. Пече се на 220 градуса 35-40 мин.  Получава се 2 в 1 - и рулото, и гарнитурата стават готови наведнъж.

Няма коментари:

Публикуване на коментар