четвъртък, 28 август 2014 г.
Чеснова крем супа
2 стръка пресен лук или 1 глава кромид лук
1 глава чесън
4 картофа
1,5 л пилешки бульон от кубче
70 г масло
3 с.л. бяло вино
100 г сметана (може и заквасена)
1 дафинов лист
сол
черен пипер
В тенджера с разтопеното масло се поставят нарязаните на ситно лук и чесън и дафиновият лист . След 2 минути се сипва 1 ч.ч. гореща вода. След 10-ина минути се сипва горещият бульон и нарязаните на кубчета картофи, сол и черен пипер на вкус и супата ври до готовността на картофите. Дафиновият лист се изважда и супата се пюрира. Връща се отново на котлона, сипват се виното и сметаната, загрява се, без да завира. Поднася се с хлебни крутони.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар