вторник, 26 август 2014 г.

Фритата (дебел омлет) с кайма







1 глава кромид лук
250 г кайма
 5 яйца
2 с.л. доматен сок
щипка чубрица
щипка сол
щипка черен пипер
3 с.л. олио

   В половината от олиото се запържва нарязаният на ситно лук, като омекне, се прибавя каймата, разбита с малко вода, а след 10 минути - подправките. Сместа се разбърква и оставя да изстине. Яйцата се разбъркват в купа, прибавя се изстиналата смес, разбърква се добре и се изсипва в тиган с останалото олио. Когато омлетът стане почти готов, тиганът се пъха в загрята фурна, като се остави леко отворена вратата й, да се допече отгоре.

Няма коментари:

Публикуване на коментар