петък, 1 август 2014 г.
Печена риба с доматен сос
2-3 риби - хек, скумрия
1/2 връзка пресен лук (2 глави стар лук)
2 стръка пресен чесън или 4 скилидки стар
1 к.ч. доматено пюре
1 к.ч. вода
1/2 ч.л. сол
2 с.л. брашно
1/2 ч.л. черен пипер
1/2 ч.л. чубрица
Рибата се нарязва на парчета, посолява се, поръсва се с черен пипер, овалва се в брашно и се поставя в намазнена тавичка. Слага се в сгорещена фурна и се пече 10 минути. През това време в тиган с олио се задушава с малко вода нарязаният лук. Като поомекне, се прибавят доматите, налива се и чашата гореща вода. Когато водата кипне, се добавят нарязаният на ситно чесън, чубрицата и черният пипер и се бърка няколко минути, докато водата се поизпари. Сместа се изсипва върху рибните парчета и около тях и рибата се допича още 10 минути.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар