300 г кайма
1 глава лук
1 морков
3 с.л. ориз
1 яйце
½ ч.ч. кисело мляко
сол
черен пипер
3 с.л. олио
Каймата се
овкусява със сол и черен пипер – ако е в пакетчета – само с черен пипер и
се оформят топчета. Лукът се нарязва на ситно, а морковът се настъргва и
се изсипват в тенджера със сгорещеното олио. Пържат се 2-3 минути и се
добавя 1 ч.ч. гореща вода. Врят до омекването им. Долива се 1 л гореща
вода и като заври, се пускат топчетата от кайма. След няколко минути се
добавя оризът и сол на вкус. Супата ври до готовността на ориза. Прибавя
се черният пипер и супата се отдръпва от котлона. В по-малък съд се
разбиват яйцето, киселото мляко, 1 с.л. брашно и 1-2 черпака от бульона.
Поставя се на котлон и се бърка няколко минути (т.нар. варена
застройка), която се прибавя към супата, която се оставя на котлона още няколко минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар