четвъртък, 10 юли 2014 г.

Мусака от чушки





1 кг чушки
200 г сирене
4 яйца
2 ч.ч. прясно мляко
2 с.л. брашно
1 к.ч. олио
магданоз
сол
черен пипер
100 - 150 г настърган кашкавал
3-4 с.л. олио

   Чушките се изпичат, обелват, почистват от семето и нарязват на парченца. Нареждат се намазнена тава половината чушки, върху тях се наръсва сиренето, отгоре се слага останалата половина чушки. Поръсват се с олио и се заливат със смес от разбитите яйца, брашното, млякото, черен пипер и сол на вкус, нарязан магданоз. Мусаката се запича в умерена фурна за 15-20 минути. Поръсва се с настъргания кашкавал и се допича няколко минути.

2 коментара: