За целувчените блатове:
2 белтъка
180 г захар
1 с.л. брашно
1 с.л. оцет
100 г смлени орехи (фъстъци, бадеми)
Пълнеж и покритие:
300 мл сладкарска сметана
500 г киви
1 мандарина
Белтъците се разбиват на сняг, захарта се прибавя лъжица по лъжица, а после - брашното, смлените орехи и оцетът. В голямата тава на фурната, покрита с пекарска хартия, се изсипва сместа на 2 кръга с диаметър 15-17 см. Пекат се на 150 градуса 15 мин., като се внимава да не покафенеят. През това време се разбива сметаната, добавя се още захар по желание.
В тортена форма се поставя първият блат, отгоре се намазва с част от сметаната и с част от нарязаните кивита. Отгоре се слага вторият блат, а върху него се поставя останалата сметана, като не се заглажда - целта е тортата да има по-"рошав" вид. В сметаната се набучват останалите нарязани кивита и парченцата мандарина. Поставя се в хладилник за 1 час.
Няма коментари:
Публикуване на коментар