сряда, 13 март 2013 г.

Джинджифилено-канелени бисквити

Това са много бързи за правене, евтини и много ароматни бисквитки.




1 яйце
2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
3/4 ч.ч. масло
1 ч.л. сода за хляб
1 ч.л. канела
2 ч.л. смлян джинджифил

    Брашното се смесва със содата, джинджифила и канелата.  Размекнатото масло се смесва с разбитото яйце със захарта. Добавя се брашнената смес, омесва се добре и се поставя в хладилника за 30 минути да стегне.  Тестото се разточва и се изрязват бисквити с желаната форма.  Пекат се в намазнена и набрашнена или покрита с пекарска хартия тава на 180 градуса за 10-12 минути.              

Няма коментари:

Публикуване на коментар