петък, 27 юни 2014 г.

Мъфини с броколи и карфиол











100 г броколи
100 г карфиол
2 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода
2 с.л. олио
1 и 1/3 ч.ч. брашно
100 г сирене
1/2 ч.л. сол
2 с.л. маково или ленено семе

   Карфиолът и броколите се сваряват в подсолена вода за 10 минути, отцеждат се и се изсипват в купа със студена вода, а след това се нарязват на парчета. В друга купа се разбиват яйцата, прибавя се киселото мляко, в което е разтварена содата, олиото, брашното, натрошеното сирене, солта, семената, като сместа се бърка след всеки продукт. Накрая се добавят нарязаните зеленчуци. Сместа се изсипва във формички за мъфини, , намаслени или покрити с хартиени фомички. Пекат се на 200 градуса 20-25 минути. 

  

2 коментара:

  1. Харесват ми тези мъфини, Валентина! Пригитвят се лесно и бързо и са чудесна идея за жени, които нямат много свободно време.А и у дома обичаме, когато в тестото има примесен зеленчук. Непременно ще ги направя за закуска!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря, Катарина! Ще се радвам, ако ги приготвите и харесате - наистина са бързи, хрупкави и сочни!

    ОтговорИзтриване