петък, 20 юни 2014 г.

Сметанов крем с кафе и шоколад





400 г заквасена сметана
200 мл нес кафе
2 желатина
50 г черен шоколад
2 с.л. захар
1 ванилия
50 г кокосови стърготини

 Желатинът се накисва в 100 мл вода за 10-ина мин. да набъбне, а после се
разтопява на водна баня. Сметаната се разбива със захарта, ванилията, кокосовите стърготини и се прибавят 2/3 от разтопения и изстинал желатин. В горещото нес кафе се слага натрошеният на парченца шоколад и се бърка до разтопяването му. Прибавя се 1/3 от разтопения желатин. В стъклени чашки се сипва с черпак еднакво количество от сметановата смес и се поставят в камерата на хладилника за 3-4 мин. Чашките се изваждат и се сипва във всяка от сместа с кафе и шоколад. Отново се прибират в камерата за 3-4 мин. Чашките отново се изваждат, сипва се
от сметановата смес и отново престояват в камерата. Накрая се украсяват с шоколадово-кафеената смес.

Няма коментари:

Публикуване на коментар