неделя, 1 юни 2014 г.
Солени кроасани с бутертесто
1 пакет бутертесто
2 кренвирша
150 г кашкавал
15 маслини без костилки
100 г доматен
сок
1 ч.л. чубрица
1 яйце
1 с.л. сусам, ленено семе или маково семе
От бутертестото се оформят 2 кръга, всеки от тях се разрязва на 8 триъгълника. Кренвиршите и маслините се нарязват, кашкавалът се настъргва. В купа се смесват заедно доматения сок и чубрицата. В широката част на всеки триъгълник от бутертестото се поставя по 1 с.л. от плънката и се завиват кроасаните. Поставят се в намазнена или покрита с пекарска хартия тава, намазват се с разбитото яйце, поръсват се със сусам/ленено семе или маково семе и се пекат на 200 градуса 20 минути.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар