неделя, 2 март 2014 г.

Пълнено пиле с ориз








1 по-голямо пиле
1 глава кромид лук
2 скилидки чесън
2-3 с.л. олио
1 стрък праз
200 г ориз
1/2 връзка копър
1/2 връзка магданоз
1 домат/3-4 с.л. доматен сок
1 щипка чубрица
1 щипка джоджен
1 щипка черен пипер
1 кубче пилешки бульон
50 г краве масло
500 г картофи

   Нарязаните на ситно чесън, лук и праз се задушават в олиото до омекване, Прибавя се оризът, доматите и се овкусява с подправките, солта и натрошения бульон. Пилето се посолява отвън и отвътре, напълва се със сместа, затваря се с клечка за зъби, намазва се с маслото, полива се с 1 ч.ч. вода, отстрани се поставят нарязаните и посолени картофи. Пече на 180 градуса 40-50 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар