петък, 14 март 2014 г.

Баница с кайма и гъби




1 пакет фини кори за баница
500 г кайма
200 г гъби
2 стръка праз
3 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
100 г кашкавал
4 с.л. олио
босилек
черен пипер сол

   Празът и гъбите се нарязват на ситно и се задушават в олиото почти до омекване. Прибавя се каймата, при бъркане се готви 15-ина минути, посолява се на вкус и се добавят подправките. В намаслена тавичка се поставят 2 кори, сипват се 1-2 с.л. от сместа, нагъва се една кора, отново се поставя от сместа, пак кора и така до свършването на сместа, като се оставят 2 кори за отгоре. Нарязва се на правоъгълници. Поръсва се с настъргания кашкавал и се залива се смес от разбитите яйца с киселото мляко. Пече се на 180 градуса 30 минути.



Няма коментари:

Публикуване на коментар