петък, 2 август 2013 г.

Карамелени смокини с кисело мляко

Вече има смокини на пазара и бихте могли да приготвите за 10 минути този освежаващ десерт.





600 г изцедено кисело мляко
3 с.л. мед
1/2 ч.л. канела
1 щипка карамфил
4 смокини, срязани на 4 парчета
4 ч.л. захар
1 ч.л. масло
4 с.л. орехи, едро нарязани
1 с.л. мед за орехите


                    Млякото се разбърква с меда, канелата и карамфила. Сипва се в чаши или купички. Смокините се срязват на четири парчета и всяка половинка се поръсва със захар. Маслото се загрява в тиган и смокините се поставят в него. Оставят се на умерен огън за 3-4 мин., докато се карамелизират. Орехите се слагат в тигана, разбъркват се, докато се запекат, добавя се медът. Върху киселото мляко се поставят по четири парчета смокини и орехи с мед.

2 коментара:

  1. Прекрасен десерт! Лесен, ароматен, вкусен!
    Поздрави за поредното интересно и вкусно предложение!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря, tillia, и най-важното - много бърз :-)

    ОтговорИзтриване