неделя, 1 септември 2013 г.

Руло с кашкавал по датски







500 г телешка кайма
2 яйца
1 глава кромид лук
1 с.л. масло
1 филия бял хляб
2 с.л. галета
по1/2 червена и зелена чушка
100 г сирене
150 г кашкавал
1 връзка магданоз
1 с.л. мащерка
черен пипер
сол
1/2 кг картофи

   В мазнината се запържва ситно нарязаният лук с галетата. След това те се смесват с накиснатия и изцеден хляб, каймата, 1 яйце, един белтък и подправките. Чушките се нарязват на ивици и се смесват със сиренето, 50 г кашкавал и жълтъка. Каймата се оформя като руло, в средата се прави вдлъбнатина, която се запълва със сместа от сирене, кашкавал и чушки, след което се покрива с кайма. Отгоре се поставят парченца от кашкавал и се посипва с мащерка. Рулото се поставя в тава, намазана с мазнина, отстрани се слагат нарязаните картофи и магданозът. Пече се 80 мин .в предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар